domenica 16 febbraio 2014

TERAPIA CU GRAU INCOLTIT




                 Aceasta cura este recomandata in tratamentul intarzierilor de crestere la copii, al bolilor de piele (acnee, enzeme, infectii recidivante), in cazurile de imbatranire prematura, in tratarea afectiunilor hepatice, a obezitatii (are efect regulator asupra greutatii corporale), a dereglarilor hormonale care duc la estomparea caracterelor feminine, in tratarea tromboflebitei, artritei, afectiunilor gastrice, a celor oftalmologice si respiratorii recidivante (inclusiv astm si bronsita). De asemenea, este indicata in cazurile de impotenta, sterilitate, anemie, lipsa de calciu si magneziu, insomnie  si migrena

                 Germenii de grau se iau dimineata, pe stomacul gol, dupa ce in prealabil au fost dati prin masina de tocat. Pentru a spori valoarea terapeutica a acestei cure, germenii se pot administra impreuna cu miere de albine sau propolis. Pentru adulti, doza este de 3-6 linguri pe zi, iar pentru copiii intre 7 si 14 ani doza este de 1-2 lingurite pe zi. Copiii intre 2-6 ani pot lua 1-3 lingurite pe zi.
Durata curei
                Primele efecte ale acestei cure apar la 3-4 saptamani de la inceperea administrarii. Insa, pentru stabilizarea efectelor, cura trebuie urmata circa 2-3 luni. In cazul persoanelor divitalizate sau care sufera de afectiuni grave, cura trebuie urmata cel putin o jumatate de an, ba chiar si un an intreg.
Cum se pregateste graul acasa
               Se cumpara grau din ultima recolta si se cerne de impuritati cu ajutorul unei site. Se spala in mai multe ape, pana ce apa ramane curata. Intr-o oala smaltuita, cu o capacitate de 5 litri, se pune la incoltit un kilogram de grau. Apoi, se pune intr-un loc ferit si se lasa circa 8 ore. Dupa aceea, se scurge apa in care a stat si se spala din nou pana ce apa ramane curata. Peste alte 8 ore, se repeta operatiunea, dupa care se mai lasa alte 8 ore la germinat in apa. In urmatoarea etapa, dupa alte 8 ore, se transfera graul intr-o strecuratoare si se spala cateva secunde sub jet, dar fara a-l amesteca. Operatiunea se repeta astfel din 8 in 8 ore, pana ce boabele fac un colt de circa 2 mm si radacinile de aproximativ 5 mm. Dupa ce toate conditiile au fost respectate, boabele ar trebui sa germineze dupa circa 2-3 zile. Dupa ce a fost obtinut germenul cu dimensiunile mai sus mentionate, graul se pune in recipiente de sticla, se acopera cu dopuri ca sa nu intre aerul si se lasa in frigider. Dintr-un kilogram de grau se obtine aproximativ 1,5 kilograme de grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana de cura.

Nessun commento:

Posta un commento