domenica 2 febbraio 2014

SECRETELE CEAIULUI BINE FACUT

             Asa cum am mai scris ceaiul are ritualul sau, cu cat pasii sunt facuti corecti cu atat ceaiul are savoarea perfecta si aroma sa este unica, iata inca cateva  sfaturi necesare:


Alegeti o apa "moale" - plata, de izvor, de fantana, dar in nici un caz de la chiuveta, fiindca e plina de clor. Apa "moale" pune mai bine in valoare aroma plantei, iar principiile active se dizolva mai usor. Apa "aspra" concentreaza substantele amare.
Ceaiul chinezesc isi lasa toata aroma daca il preparati ca pe o infuzie, separat, intr-un ibric de ceramica. Dupa 2-3 minute, il turnati prin strecuratoare in ceasca de baut.
Ceaiul ramane mai multa vreme fierbinte daca inainte de a-l turna, clatiti cana cu apa clocotita.
Cana de ceai nu trebuie spalata cu detergenti. Dunga maro care ramane pe marginea ei se numeste "patina ceaiului" si face parte din protocol.
Cana de ceai nu trebuie folosita pentru alte bauturi (cafea, alcool). Aroma tipica a ceaiului se distruge.
Cumparati ceaiuri bine ambalate. Frunzele sunt foarte sensibile si iau mirosurile dimprejur.
Ceaiul verde, recomandat pentru efectul lui de slabire si anticancerigen, nu le este recomandat si femeilor insarcinate. Diminueaza buna dezvoltare a embrionului.
Ceaiul verde de calitate poate fi folosit de mai multe ori. Plicul se reopareste cu apa, dar in cantitate mai mica, pentru ca gustul sa ramana ca la inceput.
Ceaiul verde are timp ideal de infuzare 90 de secunde.
Ceaiul negru trebuie lasat la infuzat 3 minute. In felul acesta, substantele iritante continute in el nu mai ataca stomacul si intestinele.

Nessun commento:

Posta un commento