Alegeti o apa "moale" - plata, de
izvor, de fantana, dar in nici un caz de la chiuveta, fiindca e plina de
clor. Apa "moale" pune mai bine in valoare aroma plantei, iar
principiile active se dizolva mai usor. Apa "aspra" concentreaza
substantele amare.
Ceaiul chinezesc isi
lasa toata aroma daca il preparati ca pe o infuzie, separat, intr-un
ibric de ceramica. Dupa 2-3 minute, il turnati prin strecuratoare in
ceasca de baut.
Ceaiul ramane mai multa vreme fierbinte daca inainte de a-l turna, clatiti cana cu apa clocotita.
Cana de ceai
nu trebuie spalata cu detergenti. Dunga maro care ramane pe marginea ei
se numeste "patina ceaiului" si face parte din protocol.
Cana de ceai nu trebuie folosita pentru alte bauturi (cafea, alcool). Aroma tipica a ceaiului se distruge.
Cumparati ceaiuri bine ambalate. Frunzele sunt foarte sensibile si iau mirosurile dimprejur.
Ceaiul verde,
recomandat pentru efectul lui de slabire si anticancerigen, nu le este
recomandat si femeilor insarcinate. Diminueaza buna dezvoltare a
embrionului.
Ceaiul verde de calitate
poate fi folosit de mai multe ori. Plicul se reopareste cu apa, dar in
cantitate mai mica, pentru ca gustul sa ramana ca la inceput.
Ceaiul verde are timp ideal de infuzare 90 de secunde.
Ceaiul negru trebuie lasat la infuzat 3 minute. In felul acesta, substantele iritante continute in el nu mai ataca stomacul si intestinele.
Nessun commento:
Posta un commento