lunedì 20 febbraio 2012

SAREA - MINUNEA CARE VINDECA

          

                 Sarea in bucate - Petre Ispirescu , o poveste pe care cu siguranta am citit-o in vremea copilariei, cu pilde bune de retinut. Caci dulce este mierea si gustoasa, insa mai pretioasa este sarea. De fapt ce este sarea? Este o clorura naturala de sodiu cristalizata care este extrasa din minele de sare (ocne). 
                 Cu totii stim ca bucatele fara sare nu au nici un gust, insa probabil ca sunt destui inca care nu stiu ca sarea poate vindeca.
                   - Raceala puternica cu nas infundat - pentru asta putem folosi sarea in mai multe feluri

  •  baie fierbinte la picioare cu un pumn de sare mare de bucatarie;
  •  intr-un ceaun  se pune un pumn bun de sare, se infierbanta bine si se inspira aerul cald sarat, efectul este imediat;
  •  sarea infierbintata se pune intr-o panza de bumbac si se aseaza pe locurile dureroase, sinus, gat, cap, descongestioneaza imediat.
  •  apa calduta cu concentratie maxima de sare, gargare facute de cateva ori pe zi, amigdalitele se vor dezumfla, iar daca intamplator avem anumite ulceratii, inflamatii in gura, acestea se vor vindeca imediat.
                   - Calculi biliari sau renali
  • comprese  cu apa sarata calda (1 litru de apa cu 100 gr sare) asezate pe zona respectiva, acoperita cu o alta compresa uscata, se diminueaza in acest fel si durerea
                  - Reumatism
  • bai generale cu sare de doua ori pe saptamana

2 commenti:

  1. Ciao Elena, conoscevo solo la ritenzione idrica che provocava il sale; una bella scoperta quest'altro, utile aspetto!
    Buona Domenica delle Palme!

    RispondiElimina
  2. Ciao Elena, che la tua Pasqua e quella delle persone a te care sia serena e felice!

    RispondiElimina