domenica 13 maggio 2012

CEAIUL VERDE - OAZA DE SANATATE

  
           Ceaiul verde  este tipul de ceai care se obtine din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Diferenta ceaiului verde de cel negru este ca fermentatia este oprita, astfel imediat ce sunt culese sunt trecute prin abur sau torefiate (incalzirea plantei in scopul distrugerii elementelor daunatoare continute de planta).
Urmeaza uscarea frunzelor si rularea acestora, astfel fiind impiedicata fermentarea. Acest tip de ceai se mai numeste si ceai virgin, tocmai pentru ca nu se actioneaza prea asupra lui.
              Acest tip de ceai face sa fie diferit de ceaiul negru si prin:
  •     modul de preparare;
  •     substantele continute;
  •     gustul;
  •     efectul acestuia dupa ce a fost consumat.
           Iata 10 motive clare, care ar trebui sa determine consumarea ceaiului verde:


1 - ajuta la procesul de slabit prin marirea ratei metabolismului si prin arderea
grasimilor; prin stoparea trecerii glucozei in celulele de grasime previne aparitia
obezitatii;
2 - previne imbatranirea tenului;
3 - stopeaza aparitia cariilor, prevenind depunerea de tartar; in acelasi timp
distruge bacteriile si virusii care duc la aparitia infectiilor dentare;
4 - datorita continutului sau de cofeina poate fi un bun energizant ajutand la
combaterea oboselii fizice si intelectuale;
5 - ajuta la eliminarea toxinelor din organism; prin catechina, sunt omorate bacteriile
care cauzeaza intoxicatiile alimentare;
6 - deoarece contine atioxidanti, poate ajuta la prevenirea cancerului (antioxidantii
din ceaiul verde fiind mult mai puternici decat vitamina C sau E); totodata, acestia
lupta impotriva radicalilor liberi, intarziind efectele vizibile ale batranetii (astfel
ridurile apar mult mai tarziu decat in mod normal);
7 - micsoreaza nivelul colesterolului rau, prevenind aparitia bolilor de inima sau
ajutand la recuperarea celulelor dupa un preinfarct;
8 - protejand cartilajele, blocheaza enzimele care le-ar putea distruge, prevenind
astfel aparitia artritei reumatoide;
9 - echilibrand metabolismul prevenind marirea nivelului de zahar din sange
(prevenind in acest fel si aparitia diabetului); trebuie sa tinem cont de faptul ca pe
masura ce imbatranim nivelul zaharului din sange tinde sa se mareasca, ceaiul
verde ajutand la mentinerea acestuia la un nivel normal;
10 - ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare; incetinind
procesul de reducere a aceticolinei din creier, amelioreaza sindromul Alzheimer.
          Ceaiul verde, nu este o moda, nu este un moft, este chiar o oaza de sanatate, nu ramane decat sa il incercati si aflati pe propria piele remediile acestuia.

Nessun commento:

Posta un commento