sabato 12 novembre 2011

BONSAIUL SI SENSUL VIETII


            Bonsaiul - micul copacel, ce la prima vedere pare sa fie fragil, insa are o personalitate puternica si unica, are un sens al vietii propriu, dar care este condus atent de o mana nevazuta.
            Fiecare bonsai este un unicat, nu pot exista doi identici, chiar daca ingrijirea si conditiile de viata sunt la fel. Ati crea propriul bonsai dupa imaginatia ta este tocmai ca si o arta si de fapt imprimi acestui vlastar amprenta ta de detinator (vroiam sa scriu proprietar dar mi s-a parut prea dur).
           Sunt fascinata de aceste plantute care reusesc la dimensiuni reduse sa iti aduca in fata ochilor o intreaga panorama din lumea normala. Aproape ca as vrea sa visez putin si sa spun ca bonsaiul ne demonstreaza forta vietii, la dimensiuni normale sau dimensiuni reduse, viata continua.
              Si totusi pentru a avea in locuinta proprie un bonsai trebuie sa stiti ca acesta nu este doar un obiect pe care il admiri zi de zi, acesta are nevoie de anumite conditii pretioase, lumina suficienta, umiditate, pamant adecvat si nu in ultimul rand are nevoie de atentia noastra si multa dragoste. De fapt se stie ca ezista anumite specii de plante carora le place sa le vorbesti, sa le canti, ba mai mult in momentele dificile, acestea sufera alaturi de noi.
             Deja v-ati gandit sa aveti propriul copacel, iata cateva exemplare minunate:



















4 commenti:

  1. http://www.blogger.com/posts.g?blogID=9028134816542799374
    Trofeul este pentru blogul tau...Un an nou prosper!

    RispondiElimina
  2. I wish you a Happy Newjear too, and gut heals for 2012!!!

    Lovely greeting,
    Joke

    RispondiElimina
  3. Este o planta remarcabila.

    Un An Nou plin de bucurii! La multi ani!

    RispondiElimina
  4. Ciao Elena, auguro a te e alle persone che ami un 2012 spumeggiante sereno e gioioso!
    Un abbraccio!

    RispondiElimina