lunedì 20 agosto 2012

TERAPIA CU ULEIURI NATURALE DIN PLANTE


           Pentru sanatate sau frumusete, uleiurile naturale (biologice) din plante, iar daca avem timp si rabdare facute chiar de noi in casa, sunt cele mai recomandabile, in comparatie cu atatea produse, care au aspect atragator, sunt imbietatoare, da si inca, ceva costa o groaza de bani.
            Pentru ca m-am referit la uleiurile preparate in casa ,
voi incepe sa va spun despre uleiul de sunatoare, preparat de mine si utilizat pentru fetita mea cand era mica.

               - asadar, intr-o sticla nu foarte mare ca marime, 1/2, sau chiar si mai mica, pune-ti flori de sunatoare, proaspete, bine inflorite, se toarna peste ele ulei (la acel timp am folosit ulei de floarea soarelui, acum probabil as pune ulei de masline, stiind faptul ca este un alt ulei curativ);
                   - sticla astfel pregatita se aseza la bain marie, deci intr-o oala cu apa se aseza sticla fara dop si se lasa la foc mic, pentru cel putin 1 ora, uleiul din interiorul sticlei incepe sa fiarba, iar incet incet se coloreaza in galben;
                   - se lasa sticla la racit , impaturita intr-un prosop.
              Asa pregatit, eu l-am folosit pentru fetita nou nascuta, care avea o piele extrem de sensibila, caci nu suporta nici musetelul, nici pampers, nici uleiul abia nou iesit Baby Johnson. Este un ulei cicatrizant, lejer, foarte bun pentru orice iritatie, rana, si nu un ultimul rand natural.
              In acelasi mod se poate prepara orice ulei dorim, bineinteles, efectul fiind diferit de la o planta la alta, dupa continutul fiecaruia. Sau putem alege varianta de macerare la rece, doar ca aceasta dureaza ceva mai mult.
              Uleiul de catina - administrat intern, intareste imunitatea si energizeaza. In cosmetica este apreciat pentru efectul sau puternic cicatrizant, tesuturile afectate ale pielii sunt ajutate de acesta sa se regenereze rapid si uniform. Fructele de catina se pun la uscat - 200 gr de fructe uscate macinate, impreuna cu 200 ml ulei de masline se pun la macerat pentru 21 zile, agitand in fiecare zi. Uleiul se ridica deasupra si se transfera intr-o alta sticla caruia i se pun un dop ceruit. Este un ulei folosit cu succes in cazul arsurilor si a excoriatiilor.
              Catina, este o planta ce trebuie exploatata la maxim, fructele sunt un izvor de sanatate, care nu se compara cu nici o combinatie de vitamine din medicamente. Pentru copii acest sirop de fructe este ca o binecuvantare de la Dumnezeu. (Despre aceasta planta voi scrie un alt articol separat).
           Uleiul de argan unul dintre cele mai pretioase, rare si fine uleiuri din lume, extras din fructele copacului cu acelasi nume, folosit in Maroc de mii de ani, este considerat si astazi ideal pentru calmarea iritatiilor pielii, inlaturarea cosurilor si cicatricelor. 
          De asemenea, da stralucire parului tern si tonifica unghiile fragile. Mai mult, are un efect de intinerire de necontestat, datorita faptului ca are un continut bogat in antioxidanti, neegalat de niciunul dintre uleiurile cosmetice. Asadar, puteti inlocui traditionala crema cu cateva picaturi de ulei de argan aplicate pe fata si pe gat, seara inainte de culcare.
             Uleiul de grepefruit -  calitatea acestuia de a elimina toxinele din organism si excesul de apa din tesuturi, il recomanda drept o solutie anticelulitica eficienta. 
            Un masaj zilnic de 15 minute, efectuat cu lotiunea de corp in care ati adaugat cateva picaturi de ulei esential de grepfrut, isi va arata efectele benefice in cateva saptamani.
        Uleiul de arbore de ceai  - un  mare ajutor persoanelor cu ten acneic avand  proprietati dezinfectante, antibacteriene si antifungice insa  folosit excesiv poate provoca arsuri, iritatii sau uscarea exagerata a pielii.
              Uleiul de nuca de cocos - catifeleaza pielea, o hidrateaza in profunzime, curata porii si confera un plus de fermitate tenului.
             Uleiul de ricin - o adevarata salvare in tratarea parului;  In ingrijirea genelor si sprancenelor  are calitati de netagaduit de asemenea in tratarea parului degradat sau in caderea excesiva a parului.
            Aplicati ulei de ricin la radacina parului, o data sau de doua ori pe saptamana, intindeti-l cu o perie pe toata lungimea, lasati-l sa actioneze 3-4 ore apoi spalati-va folosind samponul obisnuit. Veti observa ca uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului, il face mai lucios si mult mai rezistent.
             Uleiul de masline - care are o infinitate de intrebuintari fie intern fie extern si aici subiectul este foarte amplu si este necesar a scrie  mult mai detaliat .
             Sa ne amintim  totusi cand a inceput sa apara acest ulei si la noi in tara si toata lumea il folosea pentru  se vindeca de cate ceva (Frecat dimineata in gura apoi aruncat, caci se spunea ca e plin de microbi si nu trebuie inghitit, apoi un alta ,dimineata pe stomacul gol o lungurita, asezat pe partea dreapta, pentru a drena fierea, .........s.a.)

                   

Nessun commento:

Posta un commento